Испания

Трансферни новини: Реал Мадрид, 7-ми Април 2023

by: Виктория Димова

0

Екипът на ГОЛЕМИТЕ 5 Ви информира за най-големите трансферни новини, свързани с Реал Мадрид към 7-ми Април, 2023

Реал Мадрид са готови да подновят договора на Едуардо Камавинга до 2029 г.

Не можем да отречем, че Камавинга стартира развитието си в Реал бавно след пристигането си от Рен през 2021 г. Но не можем и да не се съгласим, че 20-годишният играч сега е един от основните играчи в тима.

Докато неговите качества и потенциалът му никога не са били под съмнение, Камавинга демонстрира изключителна гъвкавост и дефанзивни способности все повече, играейки ролята на опорен халф и дори на ляв бек за Реал Мадрид.

Френският национал бе и един от най-добре представилите се играчи за „белия балет“ при победата им над Барселона с 4-0 на Камп Ноу в сряда за Купата на Краля.

Е, изглежда, че това е поредното от поредица впечатляващи изпълнения за Камавинга, който успя да впечатли ръководството на тима. Толкова много, че сега от Реал планират да му предложат нов договор с драстично по-висока заплата и по-висока сума на освобождаващата клауза.

Сегашният договор на 20-годишния играч с испанския гранд е до лятото на 2027 г., но се твърди, че от клуба са готови да го задържат до 2029 г.

В момента бившето дете-чудо на Рен е един от най-малко печелещите в отбора на Реал. А като се има предвид колко израсна играта му през последните няколко сезона, сега от ръководството на Реал са готови да му предложат нов договор с много по-висока заплата.

Текущата стойност на клаузата за освобождаване на Камавинга възлиза на 700 милиона евро, като по-рано бе съобщено, че клубът желае да я повиши до 1 милиард евро.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!