Акценти

Трансферни новини: Ливърпул, 8-ми Май 2023

by: Виктория Димова

0

Екипът на ГОЛЕМИТЕ 5 Ви информира за най-големите трансферни новини, свързани с Ливърпул към 8-ми Май, 2023

Ще премине ли Пьотър Желински на Анфлийд през това лято?

Тимът на мърсисайдци отново е свързван с потенциален трансфер на полузащитника на Наполи – Пьотър Желински, с оглед наближаващото откиване на летния трансферен прозорец.

Червените проявиха интерес към полския национал още през 2016 г. Въпреки това, Юрген Клоп в крайна сметка привлече Джини Вайналдум от Нюкасъл Юнайтед.

Въпреки неуспешния опит за трансфер, връзката между Ливърпул и Желински никога не е изчезвала и тъй като договорът му изтича през 2024 г., трансферът може да стане факт още това лято.

Мърсисайдци с голям тласък в привличането на Алексис Мак Алистър

Според „Football Insider“, полузащитникът на Брайтън – Алексис Мак Алистър е силно заинтересован от потенциалната възможност за преминаване в редиците на тима на Клоп през предстоящия летен трансферен прозорец.

Информацията гласи още, че както играчът, така и от Ливърпул са започнали преговори, като мениджърът на червените е голям почитател на Мак Алистър.

Очевидно е въпрос на време сделката да се превърне във факт.

Брайтън ще привлече полузащитник на Ливърпул това лято

Според английските медии, Брайтън и Хоув Албиън са готови да привлекат полузащитника на Ливърпул – Джеймс Милнър със свободен трансфер в края на настоящия сезон.

Договорът на 37-годишния футболист изтича през лятото и се очаква да приключи осемгодишния си период на Анфийлд, въпреки намека от страна на Юрген Клоп по-рано тази година, че иска да задържи ветерана в редиците си.

„Имаме различни планове за Мили, но той иска да продължи да играе и сами виждате как се справя, мисля, че ме разбирате“, сподели Клоп пред репортери през януари.

„Не може да оцените играта му като нормална за възрастта му. Той е на 37, но определено не изглежда така. Той е невероятно важен играч за нас“, добави още специалистът.

Въпреки това, според „Sky Sports News“, сделката Милнър да се присъедини към Брайтън със свободен трансфер преди следващия сезон е „почти готова“.

Информация потвърждава, че футболистът на мърсисайдци е отхвърлил интереса от страна на Бърнли.

От Брайтън от своя страна вярват, че гъвкавостта и огромният опит на Милнър ще бъдат особено полезни за тима през следващия сезон.

Милнър пък гледа на сделката като възможност да продължи кариерата си и да предаде знанията си за играта на по-младите членове на отбора на Роберто Де Дзерби.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!