Акценти

Трансферни новини: Ливърпул, 1-ви Юни 2023

by: Виктория Димова

0

Екипът на ГОЛЕМИТЕ 5 Ви информира за най-големите трансферни новини, свързани с Ливърпул към 1-ви Юни, 2023

Ману Коне ще струва между 35 и 40 милиона евро на Ливърпул

Мърсисайдци получиха информация за цената на младия френски полузащитник Ману Коне.

В медиите в Германия излезе информация, че представители на Ливърпул са се свързали с Борусия Мьонхенгладбах относно наличността на Коне.

А сега изглежда, че цената на 22-годишния футболист е потвърдена.

Според първоначална информация на „Sport Bild“, настоящият тим на звездата вероятно ще започне преговори за сумата от 35 милиона евро.

Футболният гуру Фабрицио Романо също потвърди, че „са се провели разговори тази седмица“ и че играчът „може да бъде на разположение“ срещу такса от порядъка на 35 до 40 милиона евро.

Въпросният специалист добавя още: „Борусия Мьонхенгладбах е готова да се раздели с играча срещу тази такса. Червените работят по въпроса, за да завършат сделката с Алексис Мак Алистър, тогава ще преминат към привличането на Ману Коне.“

Топ трансферна цел на Ливърпул споделя, че е щастлив в Ница

Според последна информация, идваща от острова, мърсисайдци са започнали преговори с Лил за полузащитника Хефрен Тюрам.

В интервю халфът сподели повече за бъдещето си, на фона на интереса от страна на тима на Клоп: „Искам да се развивам, да изляза на терена, да се забавлявам. Засега съм в Ница. Тук се чувствам наистина много добре. Харесвам клуба, така че все още виждам бъдещето си тук. В Ница съм наистина много добре.“

Футболистът добави още думите: „Има шумове, чувам ги, но съм щастлив тук. Надявам се да израсна с този клуб. Бих искал Дидие Дигар да остане, защото той донесе много на отбора ни, когато беше в толкова труден период.“

Мърсисайдци ще привлекат Алексис Мак Алистър на Анфийлд за под 70 милиона паунда

Точно така, Ливърпул ще привлече Алексис Мак Алистър на Анфийлд това лято, а медиите в Англия твърдят, че личните условия между футболиста и клуба са „почти договорени“.

Според Фабрицио Романо, разгововорите между представители на играча и отбора изглежда се развиват повече от добре.

Специалистът добавя още, че „червените“ са готови да заплатят освобождаващата клауза на Мак Алистър, възлизаща на под 70 милиона паунда.

Истината е, че контрактът на футболиста не включва стандартна освобождаваща клауза. Това всъщност е джентълменско споразумение за цената на играча, която Ливърпул ще заплати, за да го привлече в редиците си.

Твърди се още, че трансферната сделка за подписа на Мак Алистър може да бъде официализирана през следващата седмица.

Ливърпул стартира преговори за Бруно Гимараеш

Според „Mirror“, мърсисайдци са инициирали първи контакти с Нюкасъл, във връзка с евентуален ход за намиращия се в страхотна форма полузащитник – Бруно Гимараеш.

На фона на напускащите Анфийлд това лято в лицето на Джеймс Милнър, Наби Кейта, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Артър, Ливърпул се стреми да подсили халфовата си линия с няколко нови попълнения.

Трансферната стойност, на която възлиза Гимараеш към момента възлиза на около 100 милиона евро.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!