Акценти

Трансферни новини: Барселона, 17-ти Май 2023

by: Виктория Димова

0

Екипът на ГОЛЕМИТЕ 5 Ви информира за най-големите трансферни новини, свързани с Барселона към 17-ти Май, 2023

Барселона постигна устно споразумение за привличането на Илкай Гюндоган

След впечатляващото представяне на звездата на Манчестър Сити през последните няколко месеца, гражданите направиха обрат в позицията си относно бъдещето на Илкай Гюндоган. И по всичко изглежда, че сега искат да подновят договора му на всяка цена.

Според информация на „SPORT“, представители на Барселона вече са постигнали устно споразумение с 32-годишния футболист и са уверени, че той ще се присъедини към редиците на Шави през следващия сезон.

Барселона е на път да привлече Деко като нов спортен директор на клуба

Точно така, бразилският агент Деко е на път да се присъедини към каталунския гранд на позицията спортен директор на клуба, с оглед близките си отношения с президента Лапорта.

Според „MD“ обаче, той иска да отложи пристигането си на Камп Ноу до септември. Сред цитираните причини са и идеята, че Деко иска време, за да установи семейството си от Сао Пауло в Барселона, както и от уважение към факта, че Алемани и Жорди Кройф работят на тази позиция от дълго време.

Освен това Деко има желанието да остане агент на Рафиня до края на лятото.

Жорди Кройф ще напусне поста на спортен директор на Барселона това лято

Каталунският гранд обяви, че спортният директор на тима – Жорди Кройф ще се оттегли от поста си след края на сезона.

49-годишният син на легендарния Йохан Кройф се присъедини отново към Барселона като стратегически съветник през 2021 г., преди да бъде повишен в настоящата си роля миналото лято.

Кройф е заемал подобни позиции в кипърския гигант АЕК Ларнака и израелския Макаби Тел Авив, но настоящият му договор с Барселона изтича следващия месец.

В официално изявление, тимът потвърди, че нидерландецът ще търси нови възможности за реализация в края на една изключително успешна кампания.

„Спортният директор на Барселона – Жорди Кройф няма да поднови договора си в края на настоящия сезон, поради желанието си да започне нови професионални начинания“, се казва в изявлението.

Напускането на специалиста ще представлява второ високопоставено напускане на висшия мениджърски екип на Барселона за това лято, тъй като футболният директор Матеу Алемани е готов да се присъедини към Астън Вила.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!