Анализи

Връщане на 15-те точки за Ювентус?

by: Големите 5

1

Възможно ли е Ювентус да се завърне в топ 4 още този сезон?

След наказанието от 15 точки, което Ювентус претърпяха преди месеци, след броени часове ще стане ясно и резултата от обжалването на това решение. Наказанието им беше наложено от Федералния апелативен съд (Federal Court of Appeal) на 20 Януари тази година поради нарушения свързани с трансферите на клуба.

Вчера, на 19 Април, прокурора поел случая, Уго Таусер, заяви в съдебната зала пред CONI Guarantee Board, че липсват ясни причини в мотивацията на съда за отнемането на точки.

Твърди се, че суровото наказание с отнемането на точки трябва да бъде преразгледано. Ако това се случи, това би означавало насрочване на ново дело, а междувременно, Ювентус ще получи отнетите си 15 точки. С текущия си актив от 44 точки, това би изстреляло Ювентус на 3-то място с 59 точки, което ще е с цели 6 точки пред Милан, които ще бъдат избутани на 5-та позиция.

Адвокатът на Ювентус, Маурицио Белакоса, твърдо заяви, че наказанието от януари е пълно с грешки, което е непустимо, следователно трябва да бъде преразгледано. Той се опира на фактите, че първоначално е била искана само глоба, след това наказание от 9 точки, а накрая е била наложена суровата санкция от 15 точки.

Ето и част от официалното изявление на клуба:

“Ако съдиите решат, че наистина грешим, наказанието може дори да е по-лошо, когато разследването на ‘Prisma’ приключи.

Вярваме на директорите, когато казват, че не са направили нищо лошо и се надяваме на положителен резултат, какъвто трябва да бъде единственият резултат.

Надяваме се, че момчетата няма да позволят това да ги притеснява, докато играят мачове за клуба.”

Все пак, решението на CONI Guarantee Board може да се окаже дори още по-сурово при наличие на нови доказателства, а повторно преразглеждане на делото и потвърждаване на първоначалното наказание да бъде приложено на старта на новия сезон.

 

 

1 Comment

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!