Акценти

Заплахи от ултрасите на Марсилия прогониха треньора и ръководството

by: Големите 5

0

В последните дни се случват безпрецедентни събития в един от най-големите клубове във Франция – Олимпик Марсилия. Всичко е започва на 18.09.2023, когато се е провела среща между ръководството на Олимпик Марсилия и ултрасите във връзка със стила на игра и напускането на ключови играчи през лятото. Според информация от RMC Sport и Eurosport Espana, ултрасите са изискали незабавни оставки от ръководството. За разлика от испанските медии, които съобщават дори за смъртни заплахи, френксите медии към момента не потвърждават подобна информация.

Срещата между ултрасите “Les Phoceens” и ръководството съставено от Пабло Лонгория (Президент), Хавиер Рибалта (Спортен Директор), Стефан Тисие (Финансов Директор) и Педро Ириондо (CEO) се е провела на тренировъчната база на клуба. Феновете на клуба обвиняват Лонгория, че е наел Марселиньо за треньор по лични причини, тъй като дватама са приятели от години (последно Лонгория и Марселиньо бяха в ръководството на Валенсия).

Въпреки признанието на Лонгория, че е не трябвало да наема своя приятел Марселиньо, ултрасите продължили с агресивното си поведение. Основната част от критикита са към стила на игра – “Не виждаме топката. Засрамени сме. Не ни уважавате.”

Напускането на играчи като Димитри Пайет, Матео Гендузи и Алексис Санчес също е била тема на разговор и критика от страна на ултрасите. Както RMC Sport съобщава, срещата е била доминирана от ултрасите, а ръководството е нямало какво да каже. Самата среща е била прекратена предварително от самите ултраси.

Американският собствник на клуба, Франк МакКорт ще трябва да се раздели с почи цялото ръководство след подадените оставки, а още преди двубоя тази вечер в Амстердам срещу Аякс стана ясно, че треньора Марселиньо също напуска клуба.

Испанският специалист публикува и публично изявления по повод раздялата си с отбора от Марсилия.

“След официалното изявление на клуба, в което се описва сериозността на случилото се в понеделник, когато представители на “сдруженията на феновете” поискаха оставките на президента и неговия изпълнителен съвет, с лични заплахи и възможни последици за тяхната физическа неприкосновеност и морал, в случай на не оттегляне от длъжностите си, този технически персонал, който ръководя, иска да съобщи следното:

За нас е нарушено задължителното уважение към хората и професионалистите, които управляват клуба, същите, които ни гласуваха доверието и ни избраха да ръководим отбора. Сегашната нестабилна ситуация показва, че спортният проект, за който сме наети, не може да бъде осъществен.

Дойдохме в ОМ с надеждата да върнем този велик клуб на полагащото му се място в Европа. Искаме да благодарим специално на президента и неговия борд на директорите, които ни предложиха възможността да изградим амбициозен проект с поглед към бъдещето.

Бяхме на прав път към постигане на планираните цели и от нашия професионален опит знаехме за напредъка на екипа и подобрението беше непрекъснато. Като доказателство, OM заема четвърта позиция в лигата (равен по точки с трети) след пет дни без загуба. През това време успяхме да бъдем един от двата отбора с най-малко допуснати голове и един от трите непобедени клуба в лигата.

Сплашването и индивидуалните атаки, които получиха президентът и неговият Изпълнителен съвет, след едва пет дни от мача, предполагат несигурни дни, в които условията на работа са неадекватни, за да развиваме нашата професия безопасно, както се предполага в един футболен клуб.

Искаме да благодарим на всички играчи в отбора за страхотното им желание за работа и за споделянето на нашите идеи. Също така на служителите на клуба, които ни улесниха, от пристигането ни, да се интегрираме в този страхотен клуб. Благодаря много на всички тях и «hasta siempre».”

 

 

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!