Акценти

Виктор Осимен трогна футболния свят с лична изповед

by: Виктория Димова

0

Нападателят на Нигерия и Наполи – Виктор Осимен бе обявен за Играч на годината от CAF на база изключителните му постижения за страната и клуба.

Суперзвездата спечели въпросния приз на специална церемония по награждаването в понеделник в Маракеш, след като изстреля Наполи до първа титла в Серия А от над три десетилетия.

Осимен се отличи с 27 гола във всички турнири за италианския гранд и вече официално е първият нигериец, носител на наградата при мъжете след Кану Нванкво през 1999 г.

Пореден приз за Виктор Осимен

Играчът засвидетелства поредна впечатляваща награда, демонстрирайки развитието си като един от най-добрите нападатели в Европа, а защо не и в света.

Междувременно звездата трогна футболния свят с изключително лична изповед, започваща така: „Като малко момче, идващо от улиците на Олусосун, движещо се в трафика почти всеки ден от седмицата, растейки и оцелявайки сред многобройните предизвикателства, пред които бяхме изправени семейството ми и аз… Да се превърна в „съкровище“ за Африка и световния футбол бе сбъдната мечта за мен.“

„Думите не могат да изразят радостта в сърцето ми. Това е наистина много специален момент за мен. Моето футболно пътешествие бе въртележка от върхове, спадове и емоции. Головете, отзвукът и ликуването при победите ме поддържат дори когато критиците, омразата и болката от пораженията ме удрят силно в гърдите“, продължава Осимен.

„Подкрепата на невероятното ми семейство, на феновете ми, най-вече на нигерийските ми привърженици и любовта към красивата игра ме мотивират да се целя по-високо всеки изминал ден. Загубата на скъпите ми родители по време на това пътуване, оставя белег в сърцето ми. Тъй като те винаги са били моята основна движеща сила за успех още от дете. Нека душите им продължават да почиват в мир“, допълва суперзвездата на Наполи.

„На прекрасното ми семейство, благодаря за това, че винаги ме подкрепя и ме обича толкова много. Нямаше да стигна толкова далеч без вашата подкрепа. За моите фенове и нигерийски привърженици, Вашата отдаденост в добри и лоши дни, не остава незабелязана. Дори сред стрелите на омраза, хвърляни към мен – всички вие все още стоите до мен“, трогателно споделя Виктор Осимен.

„Благодарен съм. Спечелването на CAF Best African Player 2023 е истинско свидетелство за моята упорита работа, Вашата любов и подкрепа. Гордея се със себе си, че успях да достигна до тази престижна награда. Благодаря на CAF, както и на всички треньори, с които съм играл както на местно, така и на международно ниво. Вашата мъдрост и знания изиграха огромна роля в ръководенето на футболната ми кариера. Благодаря Ви много! Сигурен съм, че родителите ми се усмихват в Рая в момента. Това е за Вас!“, заключи футболистът, добавяйки: „Поздравявам и Чиамака Надозие и Асисат Ошоала за престижните им награди. Мечтите се сбъдват! Благодаря на всички! Бог е най-велик!“

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!