Акценти

Какво ще се случи с кариерата на Сандро Тонали?

by: Виктория Димова

0

Както добре знаем, Сандро Тонали от Нюкасъл Юнайтед и Николо Дзаниоло от Астън Вила бяха официално освободени от националния тим на Италия, след като бе разкрито, че прокуратурата в Торино води разследване срещу звездите.

Федерацията на италианския национален отбор потвърди в изявление, че Тонали и Дзаниоло са напуснали редиците на тима непосредствено преди мачовете срещу Малта и Англия.

А италианската информационна агенция „ANSA“ разкри, че двамата играчи са обект на разследване по повод незаконни залози.

На двамата полузащитници бе позволено да се приберат у дома. А изявлението на италианската федерация, публикувано в четвъртък гласеше: „Федерацията съобщава, че този следобед прокуратурата в Торино е провела разследване на играчите Сандро Тонали и Николо Дзаниоло, които в момента тренират с националния отбор във Федералния тренировъчен център Коверчано.“

„Независимо от естеството на събитията, като се има предвид, че двамата играчи не са в необходимото състояние да играят в мачовете, насрочени за следващите няколко дни, Федерацията реши да им позволи да се върнат в своите домове, в опит да ги защити в процеса“, така завършва въпросното изявление.

Какво се случва със Сандро Тонали всъщност?

Очаква се звездата да се признае за виновен пред прокурорите на фона на текущото разследване, за да намали потенциалната си забрана за игра наполовина.

Според „II Messaggero“, Тонали ще се срещне с прокурора Джузепе Чине през настоящата седмица, за да признае вината си, което от своя страна да доведе до намаляване на потенциалната му забрана.

Тонали е напълно разбит психически след въпросните обвинения

Селекционерът на Италия Лучано Спалети коментира сагата с думите: „Правилно е да се стремим да ги защитим и да им помогнем, но до тогава справедливостта ще поеме превес. Ако правилата са били нарушени, тогава е правилно да се заплати съответната цена. Трябва да говорим за риска от попадане в такива изкушения. Трябва да говорим с тези млади хора за факта, че съществуват такива капани.“

Тонали се е завърнал към тренировки с Нюкасъл преди мача от Висшата лига срещу Кристъл Палас на Сейнт Джеймс Парк в събота.

А агентът на полузащитника на Нюкасъл също коментира ситуацията със следните думи: „Да, Сандро страда от влиянието на хазарта – бори се. Той се изправя срещу най-трудната си игра. Това е сериозен проблем, но съм сигурен, че Тонали ще успее отново да спечели. Той е тъжен, в шок е заради тази история за залаганията – надявам се този случай да спаси живота му и този на много млади момчета. Сандро разбра, че трябва да се фокусира върху това и да посрещне решението на съда с решителност и силен подход. Искам да благодаря на президента на FIGC, както и на Нюкасъл, клубът сега наистина подкрепя Тонали. Сандро тренира с отбора и мисля, че може да участва в мача в събота срещу Кристъл Палас.“

През последните няколко часа стана ясно, че Сандро Тонали всъщност е залагал дори на мачове на Милан. Играчът го е правил, когато не е бил част от състава и винаги в полза на настоящия си тим към момента.

Тонали може да бъде бъде изваден от игра за 1 година.

Ще ви информираме своевременно за развитието на сагата с незаконни залози.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!