Акценти

Историята зад фланелката на Расмус Хойлунд в Манчестър Юнайтед

by: Виктория Димова

0

Манчестър Юнайтед вече има своя нов номер 11, след като „червените дяволи“ успяха да привлекат детето чудо на Аталанта – Расмус Хойлунд това лято.

И въпреки че номер 7 може би е доста по-значимо число в историята на клуба, поддържайки легендарен статус, номер 11 също има своето велико историческо минало и е много обичан от феновете на английския клуб.

Е, както добре знаем, привържениците на тима на Тен Хаг бяха принудени да изчакат дебюта на Хойлунд в Манчестър Юнайтед, след като в началото на август бе привлечен от Аталанта в трансферна сделка, възлизаща на стойност от 72 милиона паунда, за да разберат с кой номер ще заиграе новото звездно попълнение.

Очакваше се датчанинът да получи фланелка с номер 17 този сезон, след като бе достъпна поради преминаването на Фред във Фенербахче.

Въпреки това, решението на клуба по казуса с Мейсън Грийнууд, който продължи кариерата си далеч от Олд Трафорд по посока Хетафе освободи номер 11.

Нека се запознаем с всеки играч, който е носил историческия номер за Манчестър Юнайтед във Висшата лига

Любопитен факт е, че фиксираните номера на тимовете са били въведени за пръв път във Висшата лига за кампания 1993/94. От този момент, номер 11 бе носен от тогава 19-годишния Райън Гигс, който гради велик имидж през три различни десетилетия.

Когато Гигс се пенсионира през 2014 г., фланелката бе наследена от Аднан Янузай. След това Антони Марсиал я взе за кампаниите в периода 2016-2019 г.

Не е тайна, че следващият носител на номер 11 бе Мейсън Грийнууд – обявен за бъдещето на клуба след редица страхотни изяви. За жалост обаче кариерата му пое по много различен път, след като бе арестуван през януари 2022 г., а след това бе обвинен в опит за изнасилване и нападение, причинило телесна повреда.

С оглед на драматичния развой на събитията за младежа, в крайна сметка бе взето решение той да продължи кариерата си в Хетафе.

Номер 11 се освободи, а в негов наследник се превърна Расмус Хойлунд – детето чудо на Манчестър Юнайтед!

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!