Акценти

Рафаела Пимента – Най-влиятелната дама в световния футбол

by: Виктория Димова

0

През април 2022 г. светът на футбола остана шокиран от смъртта на един от най-популярните футболни агенти, а именно Мино Райола. Припомняме ви, че той почина на 54-годишна възраст след тежно боледуване. Въпреки това, бразилският адвокат Рафаела Пимента пое неговия бизнес, който възлиза на стойност от над 84 милиона долара. А към момента тя е и най-влиятелната дама в света на футбола.

Пимента стои в основата на редица звездни кариери на играчи като Златан Ибрахимович, Пол Погба, Ерлинг Холанд, Марио Балотели, Джанлуиджи Донарума, Ромелу Лукаку и още над 71 футболисти.

Като уважаван адвокат, тя владее свободно шест различни езика, което й помага да се ориентира безпроблемно на трансферния пазар. Освен това, Пимента е партньор на агенцията на Райола от над 18 години, като се смята, че тя е участвала ключово в някои от най-големите футболни трансфери в света до момента.

Изключителната дама се среща с Мино Райола преди повече от две десетилетия на благотворителен мач, организиран от бразилските футболисти Ривалдо и Сезар Сампайо. Именно на въпросното събитие двамата се сработват успешно, а тя се мести в Монако и оттогава е неизменна част от бизнеса на най-популярния футболен агент.

След смъртта си Райола е наследен от двамата си синове Марио и Габриел. Въпреки това, агенцията му е поверена в ръцете на Рафаела, която продължава да работи с най-големите футболни звезди към момента.

Кои са най-известните футболни имена, представлявани от Рафаела Пимента?

С неизменната помощ на двамата синове на Мино Райола, Пимента представлява най-големите таланти в световния футбол. Сред тях се отличават имена като Ерлинг Холанд, Пол Погба, Джанлуиджи Донарума, Златан Ибрахимович, Блез Матюиди, Марко Верати, Марио Балотели, Нусаир Мазрауи и т.н.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Rafaela Pimenta (@rafaelavitalepimenta)

А началото й на поста след ерата на Райола не бе никак лесно. Въпреки това доверието в агенцията и в Пимента никога не е било обект на колебания.

Влиятелната дама дори успя да договори изключително фините детайли по трансфера на Холанд от Борусия Дортмунд в Манчестър Сити, възлизащ на стойност от 51,2 милиона паунда.

Рафаела Пимента поддържа близки отношения и с полузащитника на Ювентус – Пол Погба, като дори се появява в документалния филм на играча по времето му в Манчестър Юнайтед от 2022 г.

На каква стойност възлиза състоянието на най-влиятелната дама в световния футбол?

Точната нетна стойност на състоянието на Рафаела Пимента не е известна към момента. Въпреки това, се смята, че сумата е повече от внушителна, на база на факта, че тя е наследница на империята на Мино Райола. А той остави след себе си портфолио от играчи на пазарна стойност, възлизаща от над 1 милиард евро.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!