Акценти

Казусът Пол Погба

by: Виктория Димова

0

„Понякога не искам да имам пари. Просто искам да бъда с нормални хора, за да ме обичат заради мен – не заради славата, не заради парите. И е много трудно“… Така започва интервюто на Пол Погба пред „Ал Джазира“, публикувано в неделя.

Ден по-късно стана ясно, че играчът е дал положителна проба за тестостерон в кръвта. А изминаха малко повече от седем години, откакто Манчестър Юнайтед счупи световния трансферен рекорд и подписа със звездата.

Едва на 23 години, той вече имаше спечелени цели четири трофея в Серия А. Оттогава обаче, кариерата му върви стремглаво надолу…

Играчът може да бъде изправен пред четиригодишна забрана, ако допинг нарушението бъде потвърдено. А с оглед на неговата 30-годишна възраст и контузията в коляното, с която се бори от известно време, това на практика би означавало край на звездната му кариера.

„Футболът е много красива, но жестока игра“, споделя Погба, добавяйки: „Хората могат да те забравят. Можеш да постигнеш нещо велико, но на следващия ден да си никой.“

Е, сега футболистът твърди, че допълнителното количество тестостерон в кръвта му е в следствие на хранителна добавка, закупена от САЩ. Като според него дори е бил посъветван от близък приятел лекар, работещ в Америка, че употребата й няма да окаже влияние върху кръвните му изследвания.

От Ювентус обаче не са били известени за предприетите от играча действия и сега са решени, че искат да прекратят договора на Погба незабавно.

Припомняме ви, че това не е единственият проблем, в който се забърква звездата. През март 2022 г., той бе отвлечен в близост до Париж от маскирани мъже с автомати, които поискаха 13 милиона евро откуп. Четири дни по-рано той стана жертва на кражба с взлом, извършена, докато двете му невръстни дечица са били у дома.

Това лято по-големият брат на звездата – Матиас, сподели видео, в което обвини Погба, че е наел човек от западноафриканския свят, който да прокълне Килиан Мбапе. По-късно самият Пол призна, че се е консултирал с такъв човек, но само за да му помогне да се справи с непрекъснатите си контузии.

„Парите променят хората“, разкрива още Погба: „Те разбиват семейства. Създават война.“

А дали обвиненията за допинг ще бъдат потвърдени, предстои единствено да видим.

Е, каквато и да е истината обаче, положителната проба на Пол Погба е поредният тъжен момент в кариерата на играча. Играч, който определено притежава изключителни качества.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!