Акценти

Микел Артета с оценка на най-великите футболни мениджъри в световен план

by: Виктория Димова

0

Настоящият мениджър на Арсенал в лицето на Микел Артета участва в любопитно интервю на спортната медия „Goal“, в което трябваше да даде определение за някои от най-големите имена в профестията в световен план.

Специалистът бе помолен да класира мениджърите в четири категории, както следва: GOAT /най-великият на всички времена/, Master Tactician, Drill Master и Innovator. А най-любопитната част от въпросното интервю е, че когато името на Моуриньо се появи на екрана, Артета го отхвърли категорично от категорията GOAT, в полза на поставянето му в сектор Master Tactician.

„Жозе е майстор тактик, ще го поставя в този сектор. Начинът, по който мотивира играчите, начинът, по който ги кара да се чувстват… И начинът, по който успява да организира отборите си, знаете, че е изключително конкурентен!“, коментира Артета по отношение на Жозе Моуриньо.

Микел Артета избра трима велики мениджъри в категорията GOAT, а именно Карло Анчелоти, Пеп Гуардиола и сър Алекс Фъргюсън.

„Според мен Анчелоти се справя прекрасно с много различни култури и клубове… за мен той притежава всички качества!“, коментира настоящият мениджър на Арсенал, добавяйки, че сър Алекс от своя страна напълно е възстановил „червените дяволи“ от нулата, след като бе назначен начело на Манчестър Юнайтед.

Артета постави Арсен Венгер в категорията Innovator, докато бившият мениджът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса бе поставен в сектор Drill Master, с оглед на неговите наистина интензивни тренировъчни сесии в лагера на Лийдс.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!