Акценти

Сагата Манчестър Юнайтед

by: Виктория Димова

0

Както добре знаем от последната информация, споделена от италианския трансферен гуру Фабрицио Романо, Сър Джим Ратклиф ще придобие 25% дял от Манчестър Юнайтед, след като катарският консорциум, оглавяван от шейх Джасим, се оттегли официално от надпреварата.

„Червените дяволи“ са на път да ратифицират оферта, възлизаща на стойност от 1,3 милиарда паунда за 25% дял в клуба от Ратклиф и неговата фирма „INEOS“ на среща на борда тази седмица. Това гласи последна информация, споделена от британското издание „The Times“.

Британският милиардер е готов да официализира сделката, след като шейх Джасим и основен негов противник се оттегли от процеса малко по-рано през уикенда.

Според Фабрицио Романо, шейх Джасим е казал на американските собственици на Юнайтед, че оттегля офертата си за закупуване на клуба, след като е видял, че и последната му оферта е официално отхвърлена.

Към момента медиите в Англия твърдят, че този ход е само първи етап от поетапното „поглъщане“ на клуба.

А според очакванията, дългогодишната сага за „поглъщането“ на английския гранд е на път да приключи почти година, след като клубът бе пуснат за пръв път на пазара.

Ратклиф отново се очертава като основен фаворит. А новата оферта оценява клуба на между 5 и 5,5 милиарда паунда, което би било нов рекорд за футболен клуб, ако последва пълно „поглъщане“.

Кандидатурата на Сър Джим Ратклиф ще бъде ратифицирана от клуба през настоящата седмица, а сагата е на път да бъде приключена.

Тимът на Ерик Тен Хаг ще се завърне в игра във Висшата лига на 21-и октомври срещу Шефилд Юнайтед.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!