Акценти

Манчестър Юнайтед по модел на Челси?

by: Виктория Димова

0

Според последна информация, разпространявана в английските спортни медии през последните часове, сър Джим Ратклиф ще черпи ключово вдъхновение от модела на собственост на Тод Боели в Челси, след като инвестиционната сделка бъде официално финализирана.

Информация, споделена от „talkSPORT“ разкрива, че Ратклиф възнамерява да се позовава на структурата, която Тод Боели наложи в английския футбол, след като поеме футболните операции в Манчестър Юнайтед, в следствие на инвестиционната сделка, възлизаща на стойност от 1,3 милиарда паунда, която ще му гарантира придобиването на 25% собственост.

Сър Джим Ратклиф планира да черпи вдъхновението си именно от Челси, започвайки с назначаването на няколко спортни директори, отклонявайки се от първоначалната идея за един специалист, назначен на въпросния пост.

Моделът на Челси, оглавен от двама спортни директори в лицето на Пол Уинстенли и Лорънс Стюарт,  изглежда служи като основа за потенциалното възраждане на „червените дяволи“.

Този ход на Ратклиф ще има за цел да засили контрола върху трансферите, като същевременно ще позволи на Тен Хаг да остане фокусиран върху управлението на първия тим.

Пол Мичъл и Дъги Фрийдман са обвързвани с постоянни роли за въпросния пост в Манчестър Юнайтед към момента. Интересното тук е, че Мичъл, който рабори с клубове като Тотнъм и Монако, преди време бе пренебрегнат от клуба, като на негово място бе назначен Джон Мърхард.

Фрийдман, който в момента е спортен директор в Кристъл Палас, е другият претендент за ролята, след като работата му в английския тим получи изключителни отзиви.

Звездата на Милан Паоло Малдини и бившият спортен директор на Ливърпул Майкъл Едуардс са две от имената, които също се спрягат за въпросната позиция в списъка на „червените дяволи“.

Официализирането на сделката за придобиване на собственост от страна на Ратклиф може да бъде обявено до края на месец ноември.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!