Акценти

Лео Меси – осем златни пръстена в чест на осемте му „Златни топки“

by: Виктория Димова

0

В събитие, което очевидно далеч не изненада света, Лео Меси спечели рекордната си осма „Златна топка“ в понеделник вечер. А за да уважат победите му във футболния свят, от „Three Stripes“ подариха на суперзвездата набор от лимитирани пръстени, чествайки всяка една от победите му.

Спечелването на цели осем трофея „Златна топка“ е изключителен по рода си рекорд, такъв, какъвто едва ли ще бъде подобрен някога. Факт, с който от Adidas са напълно наясно.

Като част от специалните чествания на триумфа на Лионел Меси, немският моден гигант произведе осем униклани по рода си 14-каратови златни шампионски пръстена.

Всеки пръстен се отличава със специални поръчкови детайли, напомнящи ключовите постижения на звездата

Първият пръстен на суперзвездата отдава почит на постиженията му от 2009 г., акцентирайки върху триумфа му в Шампионска лига с тима на Барселона. Тим, който успя да надвие Манчестър Юнайтед по онова време, ликувайки гордо с постижението си.

Бижуто, посветено на 2010 г., е посветено на бабата на Меси – Силия, в символ на възпомненание и благодарност.

2011 г. или пръстенът с изобразена коза, символизира съществената роля на Лионел Меси в тима на Барселона по времето на Пеп Гуардиола.

За 2012 г. бижуто напомня за неговите 91 гола за календарната година, докато пръстенът за 2015 г. например акцентира върху спечелването на Шампионска лига, когато Меси помогна на Барселона да си осигури четвъртата титла в престижното състезание.

Шестото бижу от колекцията на Adidas е постветено на спечелването на последната му „Златна обувка“ през 2019 г., което отново го прави играчът с най-много призове от съотвената категория в цялата футболна история.

Пръстенът, характеризираш подвизите на Лео Меси през 2021 г., го отличава като голмайстор при победата на Аржентина на Копа Америка, признавайки влиянието му на международната сцена.

А осмият пръстен от своеобразния жест на немския моден гигат олицетворява историческата победа на Аржентина на Световното първенство по футбол през 2022 г.

По-късно тази година всяко бижу ще бъде изложено на търг, като приходите ще отидат за благотворителни организации, избрани специално от суперзвездата и Adidas.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!