Акценти

Колко скъпо ще струва на Манчестър Юнайтед да се раздели с Ерик Тен Хаг?

by: Виктория Димова

0

Далеч не е тайна, че Ерик Тен Хаг има подкрепата на йерархията на Манчестър Юнайтед, въпреки тежката форма на клуба от Олд Трафорд. Но колко всъщност би струвало на „червените дяволи“ да го уволнят?

Нидерланският специалист постигна нежелан негативен рекорд и допринесе с най-лошия старт на Манчестър Юнайтед от 1961 г. насам. А всяко решение за освобождаването му от длъжност няма да бъде без финансови последици.

Според последна информация на „The Athletic“, клубът ще бъде принуден да плати около 15 милиона паунда компенсация на мениджъра, тъй като заплатата му в момента възлиза на стойност от 9 милиона паунда годишно, а остават 20 месеца до изтичането на настоящия му договор.

Въпросната сума е по-висока дори от компенсацията на Оле-Гунар Солскяер, възлизаща на стойност от 10 милиона паунда от преди две години, но бледнее в сравнение с внушителните 20 милиона паунда, платени на Жозе Моуриньо през 2018 г.

Това обаче далеч не е малка сума, особено като се има предвид настоящото финансово състояние на Манчестър Юнайтед и очакваното предстоящо поглъщане на клуба, както и намаляващите драстично парични резерви.

Е, от тук следва и изводът, че всяка сума, платена на Тен Хаг и неговия персонал, както и компенсацията, необходима за привличането на нов мениджър, биха причинили още по-голямо финансово напрежение в клуба към момента.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!