Акценти

Adidas представи „Fussballliebe“ – официалната топка на Евро 2024

by: Виктория Димова

0

По всичко изглежда, че вече сме готови за следващата година! Модният гигант Adidas представи официалната топка за 17-ото европейско първенство на УЕФА, което ще се проведе догодина в Германия.

Наречена „Fussballliebe“, което в буквален превод означава „любов към футбола“, топката отразява напълно идентичността на турнира.

Нейният дизайн балансира успешно абстрактното и семплото, благодарение на черните форми и изключително плътни цветове, представящи знамената на всяка от 55-те асоциации-членки на УЕФА.

Илюстрации на всеки стадион, част от турнира – от Olympiastadion в Берлин до Volksparkstadion в Хамбург, се появяват изобразени върху топката заедно с името на всеки град домакин.

Този път обаче любопитното е, че топката е проектирана от 20 части и стратегически поставени канали по външната обвивка, които от своя страна бяха изследвани и тествани както в лаборатории, така и на терена, контролирайки успешно въздушния поток над топката, увеличавайки нейната маскимална точност.

За пръв път в турнир от такъв ранг ще бъде включена и специализираната технология „Adidas Connected Ball“, която ще изпраща безпрецедентни нива от база данни за топката до официалните лица на VAR в реално време.

„При проектирането на тази топка бяхме вдъхновени от енергията и разнообразието на турнира, както и от любовта, която Европа изпитва към футбола. Имайки това предвид, ние се надяваме, че Fussballliebe ще донесе радост на всички. Въвеждането на технологията за свързване ще бъде повратен момент в историята на турнира и резултат от нашия ангажимент за новаторски иновации, които подобряват преживяването за официалните лица, играчите и феновете, разбира се“, коментира вицепрезидентът по „Продукти и дизайн“ в Adidas Football.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!