Трансферни Новини

Време е да поговорим за Висам Бен Йедер

by: Големите 5

0

През изминалия уикенд в едно от дербитата на сезона, капитанът на Монегаските, Висам Бен Йедер, наказа на 2 пъти колебливата защита на шампионите от ПСЖ. Така той затвърди впечатленията, че навлиза във все по-силна форма за заключителната фаза на сезона.

За Бен Йедер стартът беше разочароващ за неговите стандарти, като той не успя да се разпише в нито един от първите 6 шампионатни мача на тима си, а в първите 9 мача за всички турнири бе отбелязал едва 2 гола. Всичко обаче започна да се променя след хеттрика му срещу Нант на 2-ри октомври миналата година. С него Бен Йедер отбеляза 9 гола в оставащите 14 мача до края на годината във всички турнири, а след нова година наблюдаваме най-добрата версия на нападателя с номер 10.

През 2023-та той е изиграл общо 6 мача във всички турнири и е отбелязал 8 гола, като е добавил и 1 асистенция към актива си. Така се нарежда само стъпка след Маркъс Рашфорд, който е с 12 гола от началото на годината. Към момента опитният стрелец, наблюдаван от няколко Европейски грандове остава на едно попадение (14) от младата сензация Фоларин Балогън от Реймс (под наем от Арсенал), който е с 15 в голмайсторската листа на Лига 1.

Предстои да разберем дали Бен Йедер ще успее да подобри своите 25 гола за шампионат от миналата година? В следващият кръг Монако се изправя срещу колебливия тим на Брест, срещу който Бен Йедер отбеляза хеттрик при победата с 4 на 2 в края миналия сезон.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!