Акценти

Как Юнайтед привлече Андре Онана (в детайли) част 3/3

by: Големите 5

0

Преговорите за личните условия на Онана, също не минаха гладко. Джон Морис (който споменахме в предишната част) водеше преговорите от страната на Онана. Той отхвърли първоначалното предложениe на Юнайтед с довода, че камерунският национал напълно ще промени начина, по който Юнайтед може да играе.

От друга страна агентите на Онана поканиха и Челси за да се присъединят към наддаването, но те отказаха, което пък отново наклони везните в полза на Юнайтед. По онова време можеше да се очаква дори, че сделката може да бъде провалена тъй като всяка от страните държеше на своята позиция.

След няколко дни на затишие, докато Юнайтед обмисляше различни опции, преговорите все пак започнаха отново. Датата бе 13 юли, а денят четвъртък. В крайна сметка в събота двете страни постигнаха договорката и така можеше да се каже, че сделка има. Договорът на Онана бе за пет години. Този договор значеше, че камерунецът ще получава два пъти повече от заплатата си в Интер, която бе окололо 100 хиляди паунда на седмица.

Въпреки че личните условия бяха договорени, работата около цената на Онана тепърва предстоеше.

Юнайтед знаеше, че Интер трябва да продаде, за да купи, така че реши да изчака натискът да нарасне и цената да падне. Разминаването между двете страни бе от около 8 милиона евро. Също така бяха обсъдени и условията за плащане.

За Юнайтед имаше значение и евентуалната сделка с Нотингам Форест за Дийн Хендерсън. Проблемът бе, че Форест искаха да вземат стража под наем за 6 месеца, заради неговата контузия в бедрото и не желаеха да рискуват с плащане на цялата сума сега.

В крайна сметка, няколко дни по-късно Интер и Юнайтед си стиснаха ръцете. Сделката бе официално потвърдена, като в крайна сметка Юнайтед се съгласи да плати околo 51 милиона евро плюс 4 милиона евро в бонуси.

В заключителните етапи на преговорите лично Тен Хаг се бе обадил на Онана, за да го увери, че преместването ще се случи. В същото време Онана очакваше с нетърпение развръзката.

Все пак той най-накрая се срещна с новите си съотборници няколко дни по-късно в Ню Джърси, след като отлетя за Ню Йорк сам, заради забавянето на сделката и по-дългото обработване на визата му.

Въпреки премеждията Юнайтед успя да си осигури две големи сделки навреме за предсезонното турне, а Ерик Тен Хаг бе видимо развълнуван от завършения трансфер. Сега той има истински номер 1, който ще промени начина, по който отборът му може да изнася топката. От друга страна, след този мъчителен процес, хората в Юнайтед очакват резултатите да бъдат вълнуващи!

Статията е адаптирана от oригиналната публикация на Лаури Уайтуел в The Athletic

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!