Акценти

Брахим Диас показа на какво е способен, но ще получи ли още шансове?

by: tumbalev

0

В сряда вечер Реал Мадрид успя да се наложи с 2:0 над Лас Палмас, с което отново излезе пред големия си съперник Барселона в класирането на Ла Лига.

Освен „рутинната“ победа за „кралете“ трябва да се отбележи и първата поява сред титулярите на Брахим Диас през този сезон. След 3 години прекарани в Милано, сега техничният атакуващ халф се завърна в Мадрид, за да докаже, че има място в отбора. До сега Брахим не се ползваше с голямо доверие от Анчелоти, но винаги щом се появяваше в игра показваше колко интересен футболист е.

Малкото минути за испанеца, бяха повод за недоволство сред феновете на Реал. Така, в мача срещу Лас Палмас, Анчелоти заложи на него, давайки почивка на новата звезда на „белите“ Джуд Белингам, като ролята на Брахим бе да замени англичанина на върха на диаманта.

Вечерта се оказа паметна за техничния играч, след като той откри резултата в края на едно полувреме, в което Реал не спря да изпуска и феновете бяха започнали да губят търпение. Голът бе много важен за отбора, защото донесе нужното спокойствие, а през второто полувреме Реал добави още едно попадение, дело на Хоселу.

Иначе, Брахим беше сменен в 57-мата минута под бурните аплодисменти на феновете. След края на мача, той се върна на игралното поле, като прекара известно време в разговори с другите играчи.

След мача той сподели пред медиите: „Толкова съм горд, не можеш да опишеш чувството, това е нещо уникално. Мога само да благодаря на феновете, защото имах невероятно посрещане. Много съм щастлив да бъда тук и да играя за тази емблема.”

Авторитетното издание The Athletic, отбелязва, че техен журналист е провел бързо интервю с бащата и агента на играча преди срещата. Именно агента на Брахим – Суфиел Абдекалдер, споделя пред изданието:

„Чакахме този шанс от много време, сега трябва да го хванем“

На пресконференцията след мача, Анчелоти сподели: „Много е важно да имаме играч като него в отбора, защото срещу отбори, които се затварят, той има много способности в тесни пространства. Той ще ни помогне много през сезона“.

Въпреки напрежението, което се усещаше на моменти, испанецът показа на няколко пъти, че е от онзи тип играчи, способни на магически отигравания, които могат да решат всеки един мач.

Голът му дойде цели 1346 дни след предишния му удар за „Лос Бланкос“. Той празнува с радостен излив на емоции, грабвайки значката на Реал Мадрид и гледайки към небето, отправи поздрав към дядо си, който е бил голям почитател на Реал, но тази година е починал.

 

 

Реал Мадрид винаги е бил мечтата на Брахим Диас, но неговия период под наем от Милан беше специален, защото там той се изгради като основен футболист, на който се разчита всяка седмица.

Сега Диас е зареден с повече увереност от предишния си период след израстването си в Италия. Той е убеден, че ако му се даде нужното игрово време ще покаже на какво наистина е способен.

Говори се, че в базата на Реал – „Валдебебас“, той е намерил много важна подкрепа от тактическо и мотивационно естество от Давиде Анчелоти, синът и помощник на Анчелоти.

След този мач, ще бъде интересно колко шанс за изява ще получи, защото качествата, с които разполага определено дават един по-различен и много опасен облик на „кралете“.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!