Анализи

Евертън и нарушаването на Финансовия Феърплей

by: Големите 5

1

Висшата Лига е отправила обвинения към Евертън за нарушаване на финансовите правила през миналия сезон. Значителните загуби за 3 годишен предиод от 372 милиона паунда значително завишават 130-те позволени от финансовия феърплей.

Съобщението беше разпространено в медиите късно в петък вечер, а от Евертън изразиха силно недоумение към подхода на Висшата Лига. Същите действия сполетяха и Манчестър Сити само преди месец.

Януари беше изключително тежък за Евертън, след като Франк Лампард беше освободен. Неговата позиция зае Шон Даеш, но малкото останали дни от трансферния прозорец не бяха достатъчни за нови попълнения. Всъщност, юношата на тима, Антъни Гордън, напусна за 40 милиона паунда в посока Нюкасъл, а Даеш не успя да подсили отбора с нито един ирач.

Текущото положение в класирането също не е обнадеждаващо. Евертън се намира на 15-та позиция и само на 3 точки от опасната зона. Миналият сезон, актива им от 39 точки беше достатъчен да ги задържи във Висшата Лига, но този път борбата е ожесточена, защото всички останали отбори борещи се за оцеляване инвестираха сериозни суми за нови попълнения през зимата. 

Подобни обвинения могат да доведат до глоби и отнемане на точки, което е сериозно притеснение за клуба. Трябва да напомним, че те не са изпадали от сезон 1954-55.

Реакцията на Евертън не закъсня и от клуба излязоха с официално становище:

“Клубът категорично оспорва твърдението [за неспазване на правилата na финансовият феърплей] и заедно със своя независим екип от експерти е напълно уверен, че остава в съответствие с всички финансови правила и разпоредби”

“Евертън е готов твърдо да защити позицията си пред комисията. В продължение на няколко години, Клубът предоставяше информация на Висшата лига по открит и прозрачен начин и съзнателно реши да действа с най-голяма добронамереност по всяко време”

 

1 Comment

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!