Акценти

Юнус Емре Конак – Новото попълнение в редиците на Брентфорд

by: Виктория Димова

0

Юнус Емре Конак вече е играч на Брентфорд! 18-годишният звезден младок ще играе във Висшата лига. Какво знаем за него обаче?

Младият талант започва футболната си кариера на 12-годишна възраст, влизайки в редиците на Сивасспор, а през този сезон бе официално повишен в редиците до първия тим на турския отбор.

Превръщайки се в професионален футболист през настоящия сезон, той стартира в 17 мача за тима си, изигравайки 1329 минути в турския висш дивизион – повече от всеки друг тийнейджър. Като дори успя да регистрира една асистенция на свое име.

През изминалата година Юнус Емре Конак бе обявен за един от „60-е най-добри млади таланти на световния футбол, родени през 2006 г.“ от „The Guardian“.

18-годишният футболист подписа договор с Брентфорд до юни 2029 г. с опция за удължаване с още една година.

Въпреки интереса от страна на редица клубове в цяла Европа, „пчелите“ си осигуриха официално услугите на турския младежки национал.

Футболният директор на Брентфорд в лицето на Фил Джайлс не пропусна да коментира трансфера на детето-чудо с думите: „Юнус е вълнуващ млад играч и ние сме много щастливи, че успяхме да го доведем в Брентфорд. Той е играч, който обича да демонстрира агресия, да печели битки, връщайки топката в полза на своя отбор. Той има голям потенциал за развитие в офанзива и очакваме с нетърпение да работим с него във всички аспекти на играта.“

„Нашият екип за набиране на играчи свърши фантастична работа, за да ни позволи да действаме бързо и да си осигурим неговия подпис. Очакваме с нетърпение да работим с Юнус и се надяваме, че той ще прогресира в първия ни тим своевременно.“

След пристигането си в Западен Лондон, първоначално Конак ще се присъедини към Б отбора на английския тим.

profittips-the best football tips

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!