Акценти

Леонардо Бонучи ще съди Ювентус!

by: Големите 5

0

Леонардо Бонучи започва дело заради уронване на репутацията му от вече бившият му клуб Ювентус. Интересно, е че още през месец юни играчът беше оставен извън състава на “Старата Госпожа” за сезон 2023-24, а окончателно прекрати договора си в края на август и подписа едногодишен такъв с Унион Берлин.

Леонардо Бонучи ще претендира пред съда, че Ювентус не му е предоставил подходящи условия за подготовка. Освен изключването му от първият отбор заедно с Денис Закария, Лука Пелегрини, Марко Пяца и Уестън Маккени, както и отказа на Ювентус да ги вземе на турнето в САЩ, италианецът не е получавал и достъп до басейна и тренировъчните игрища. По този начи, той е трябвало да тренира сам през нощта. В крайна сметка, от изброените единствено Маккени се завърна в състава на Масимилиано Алегри, докато останалите напуснаха клуба.

Тук е важно да припомним, че след скандал с Масимилиано Алегри през 2017 година, Бонучи напусна клуба за една година и защитаваше цветовете на Милан. Все пак, след извинение от негова страна той се завърна в клуба от Торино, но очевидно така и не са успели да заровят томахавката с Алегри.

В скорошно изявление, 36-годишният италиански национал обеща, че всяко обезщетение, което получи от делото, ще бъде дарено на Neuroland, организация, която подкрепя семействата на деца, хоспитализирани в детското неврохирургично отделение на детската болница Regina Margherita в Торино и Live Onlus.

Ето част от сбогуването му през официалната си Фейсбук страница:

“Аз съм Леонардо Бонучи. Играя професионален футбол от 19 години. Знам, че бях разногласен човек през цялото това дълго време на ангажираност и отдаденост и ето защо цялата любов, която имам винаги е била смесена и с много шамари и ласки. Бъдейки верен на себе си в този ден, аз поглеждам в очите на феновете и съдниците, защото подобна история заслужава уважение.”

Италианецът сподели, че е дошъл момента да се сбогува с феновете носещи черно и бяло. Също така, че е мечтал за справедлив край на кариерата си в Ювентус, но за съжаление това не е било възможно.

На 20-ти Септември ветеранът се очаква да стъпи и на реновираният Сантиаго Бернабеу в мач срещу Реал Мадрид от Шампионската Лига.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!