Акценти

Сега всичко е в ръцете на Килиан Мбапе

by: tumbalev

0

 

Според много спортни медии в Европа, Килиан Мбапе вече e запознат с офертата на Реал Мадрид. Твърди се, че предложението е по-ниско от онова, което от Мадрид бяха склонни да предложат на звездата на световния футбол през 2022. Тогава Флорентино Перез е бил готов да се раздели със 130 милиона евро като бонус за играча, а отделно заплатата на Мбапе е възлизала на 26 милиона евро годишно.

С оставащи 6 месеца до изтичането на договора му с ПСЖ, Мбапе е напълно свободен да преговаря с други клубове за потенциалния му трансфер през лятото.

Уважаваната спортна медия “The Athletic”, вече съобщи, че от Реал Мадрид са изпратили своята оферта и са поставили краен срок на французина до средата на януари, за да реши дали да се присъедини към тях или не.

Както през 2021-ра и 2022-ра, така и сега, Флорентино Перез е твърдо решен да привлече една от „перлите“ на световния футбол. Перес и Мбапе са в пряк контакт от известно време, което е нещо необичайно за президента на „белите“. Запознати източници споделят, че играчът винаги е твърдял, че иска да играе за Реал. Сега зависи от самия него да реши дали ще направи решителната стъпка в тази посока.

Междувременно, днес излезна и официалната позиция от обкръжението на звездата. В него се пояснява, че решение не е взето все още, както и че това решение не може да бъде форсирано от която и да е страна.

Медиите във Франция поясняват, че играчът ще даде своя отговор, преди мачовете на отбора в Шампионската лига през февруари.

В Реал Мадрид са наясно, че колкото и добро да е тяхното предложение, то финансовата мощ на „парижани“ е значително по-сериозна, така че във финансово отношение „белите“ не биха могли да се конкурират с настоящия клуб на играча.

Твърди се, че основната заплата на Мбапе в ПСЖ, без бонусите, е 75 милиона евро на година, което е неколкократно по-голямо възнаграждение в сравнение с възможностите на Мадрид.

Въпреки това, надеждите за „белите“ фенове остават, защото всички те се надяват, че за французина биха имали значение титлите с отбора, както и възможните индивидуални награди като „Златната Топка“, награда, която се е оказвала многократно в ръцете на различни играчи на „лос бланкос“ през последните няколко деситилетия.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!