Испания

Трансферни новини: Барселона, 12 Април 2023

by: Виктория Димова

0

Екипът на ГОЛЕМИТЕ 5 Ви информира за най-големите трансферни новини, свързани с Барселона към 12 Април, 2023

Ръководството на Барселона подготвя нов договор за Шави

Според последна информация, идваща от Испания, ръководството на Барселона е осъществило официален контакт с представителите на Шави Ернандес, за да договорят удължаването на договора му като старши треньор на каталунския клуб.

Тимът, воден от Шави, се намира на върха на La Liga с около 13 точки преднина. Именно затова от Барселона вече започнаха да отброяват дните до вдигането на трофея на клубното първенство.

Мнозина обаче са съгласни, че основната цел на клуба е да задържи Шави като старши треньор.

Дотолкова, че бордът на тима обмисля подновяването на договора на треньора, както разкри самият Лапорта преди няколко дни.

Настоящият договор на Шави е до юни 2024 г., а от каталунския клуб искат да го задържат за поне още два сезона.

Шави е изключително доволен от работата си с тима, който освен всичко смята и за свой дом.

„Бих останал цял живот в Барселона, това е моят дом, но разчитам изцяло на показаните резултати“, сподели специалистът преди няколко дни.

„Тук не става дума за пари или договорни години, а за желание клубът да се справя добре. В деня, в който почувствам, че не убеждавам играчите, ще се прибера вкъщи“, призна още Шави.

Отборът на 43-годишния треньор записа 23 победи, три равенства и две поражения в La Liga през този сезон. Въпреки блестящото представяне в Испания, проблемите им в Европа не стихват, с оглед на това, че отпаднаха преждевременно от Шампионска лига и Лига Европа през тазгодишната кампания.

Ръководството на каталунците обаче осъзнава, че за да се стреми към мащабни резултати, проектът изисква повече време за реализация и застава изцяло зад своя треньор.

Leave a comment

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin

error: Content is protected !!